Persoons Gebonden Budget

PGB is inderdaad ingewikkeld. Je moet er veel voor doen, een goede afweging maken wat het beste bij onze situatie past en ook een hoop formulieren invullen. Zonder deskundig advies is dat bijna geen doen. Het KMO heeft ons goed op weg geholpen, eerst zelf en later bij een hele deskundige mantelzorgmakelaar.

Eigen keuzes maken

In verschillende situaties, waarin betaalde zorg nodig is, kan daarvoor een budget aangevraagd worden: een PGB, een Persoons Gebonden Budget. De zorg kan een budget zijn, zorg in natura of een combinatie van beide. Bij een budget koopt u zelf uw zorgverlener in en bent u verantwoordelijk voor de besteding.

Het gaat oa om mensen die langdurig intensieve zorg nodig hebben. (W.L.Z. ,Wet Langdurige Zorg) Daarvoor is een indicatie nodig. Deze kan worden aangevraagd bij het C.I.Z. door de persoon zelf of door een vertegenwoordiger, vaak de mantelzorger. Ondersteuning aan huis en Jeugdhulp wordt aangevraagd bij de gemeente. (WMO) Verpleging en verzorging aan huis worden aangevraagd bij uw ziektekostenverzekeraar.

De PGB is een complexe en omvangrijke materie. Het is verstandig om je goed te oriënteren op de mogelijkheden, voorwaarden en beperkingen voordat een keuze gemaakt wordt.

Het KMO kan adviseren en bij complexe zaken verwijzen naar externe deskundigen.

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zsm contact met je op

Please type your full name.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid email address.

Invalid email address.

Invalid Input

Invalid Input

© 2019 Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe

Privacy Statement  |   Netnog websites