Werkende mantelzorgers

Het was lastig mijn werk te blijven combineren met de zorg die ik thuis moest geven. Ik wou er liever niet over beginnen, ook niet met de collega’s. ’t Is toch privé. Ik was blij toen er nadrukkelijk geïnformeerd werd, wie mantelzorgtaken had. Er was een mogelijkheid meer flexibel te werken en collega’s waren meer behulpzaam dan ik had verwacht.

Mogelijkheden

De combinatie van mantelzorg en werk is niet vanzelfsprekend. Er zijn wettelijke mogelijkheden voor verschillende soorten verlof om mantelzorg mogelijk te maken.

Essentieel is een goed overleg tussen werkgever en medewerker. Dat is er niet altijd. De mantelzorger/werknemer is niet altijd geneigd zijn mantelzorg problemen op het werk duidelijk te maken. Daar zijn verschillende redenen voor.
Gevolg is dat werkgevers vaak zeggen dat het bij hen niet speelt. Voorlichting is van belang voor bewustwording. Dat kan leiden tot mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Werknemers kunnen bij het KMO terecht met vragen over verlofmogelijkheden, adviezen over het gesprek met de werkgever enz.
Het KMO informeert desgewenst ook werkgevers over mantelzorg vriendelijk.
personeelsbeleid.

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zsm contact met je op

Please type your full name.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid email address.

Invalid email address.

Invalid Input

Invalid Input

© 2019 Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe

Privacy Statement  |   Netnog websites